26 Eylül 2012 Çarşamba

Spor Toto Süper Lig 5. Hafta / Fenerbahçe - Trabzonspor

24.09.2012
FenerbahçeFenerbahçe0-0TrabzonsporTrabzonspor

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig 5. hafta kapanış maçında Trabzonspor ile karşılaştı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'da oynanan maçta her iki taraftan gol sesi çıkmayınca maç 0-0 sona erdi. 

FENERBAHÇE: 0 - TRABZONSPOR: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz (Dk. 76 Semih Şentürk), Mehmet Topal, Meireles, Stoch (Dk. 76 Cristian), Alex, Sow (Dk. 84 Recep Niyaz)

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Celustka, Mustafa Yumlu, Bamba, Emerson, Yasin Öztekin (Dk. 81 Barış Özbek), Zokora (Dk. 81 Henrique), Sapara, Olcan Adın, Alanzinho (Dk. 89 Janko), Halil Altıntop

Sarı Kartlar: Dk. 23 Zokora, Dk. 90 3 Barış Özbek (Trabzonspor), Dk. 57 Meireles (Fenerbahçe)  


MAÇIN ÖZETİ

AYKUT KOCAMAN BASIN TOPLANTISI

DİĞER VİDEOLAR



2. Bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=jJ_-Wf8peUk&feature=plcp
3. Bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=pyLuwTri4HU&feature=relmfu
4. Bölüm: http://www.youtube.com/watch?v=YNprf1I4A4c&feature=relmfu

Oyuncumuz Mehmet Topal, sahadaki her oyuncunun Trabzonspor karşısında iyi mücadele ettiğini belirterek, "Çıkışa geçmek için kazanmalıydık. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirseydik bugün kazanan taraf olurduk" dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Mehmet Topal; "İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bizler profesyonel insanlarız.  Sadece zaman zaman şansın yanımızda olmasını istiyoruz. Çıktığımız maçları da kazanmak istiyoruz. Saha içinde ne yapmamız gerektiğini hocamız bize anlatıyor. Takımı en iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde zorlu bir süreç var. Bugünü unutarak önümüze bakmalıyız" şeklinde konuştu.

Oyuncumuz Recep Niyaz,  Spor Toto Süper Lig’in 5.haftasında Trabzonspor ile oynadığımız maçın zor geçtiğini belirterek, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Üst üste zorlu maçlar oynadık. Bir an önce toparlanıp, önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Recep Niyaz; "Trabzonspor ile zorlu bir maça çıktık. Sahada elimizden geleni hatta daha fazlasını yapmaya çalıştık. Ancak üst üste yoğun bir maç trafiği yaşadık. Fizik ve mental olarak bizi zorlayacak bir maç olacağını biliyorduk.  Ancak bir an önce toparlanıp önümüzdeki maçlara bakarak, galibiyet için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Recep Niyaz, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ın kendisine olan güveniyle ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Hocaman teşekkür ederim. Aslına bakarsanız diğer maçlara göre daha rahattım. Şans bulduğum sürece elimden geleni yapacağım. Hocamın bana olan güvenini boşa çıkarmamak için en iyi şekilde mücadele edeceğim. İnşallah da birgün gol atarak daha iyi işler yaparım."




21 Eylül 2012 Cuma

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 1. Maçı Fenerbahçe - Olympique Marsilya

20.09.2012
Fenerbahçe2-2Marseille

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 1. maçında sahasında Olympique Marsilya'yı konuk etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını 28. dakikada Caner'in attığı gol ile 1-0 önde kapattık. İkinci yarıda ise 68. dakikada Kaptan Alex'in golü ile maçı 2-0'a getirmemize rağmen skor üstünlüğümüzü koruyamadık. 82. dakikada Valbuena, 90+4 de ise Andre Ayew'in golleri ile sahadan 2-2 beraberlik ile ayrılıp grubumuza 1 puan ile başladık. 


FENERBAHÇE: 2 - OLYMPIQUE MARSİLYA: 2

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Meireles, Mehmet Topal, Caner Erkin (Dk. 88 Stoch), Alex (Dk. 67 Cristian), Sow (Dk. 73 Bienvenu)

Olympique Marsilya: Mandanda, Fanni, N'Diaye (Dk. 42 Cheyrou), N'Koulou, Morel, Amalfitano, Kabore, Barton (Dk. 71 Jordan Ayew), Andre Ayew, Valbuena, Remy (Dk. 63 Gignac)

Goller: Dk. 28 Caner Erkin, Dk. 57 Alex (Fenerbahçe), Dk. 83 Valbuena, Dk. 90 4 Andre Ayew (Olympique Marsilya)

Sarı Kartlar: Dk. 38 Andre Ayew, Dk. 64 Amalfitano, Dk. 84 Jordan Ayew (Olympique Marsilya), Dk. 71 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

MATCH STATISTICS

Fenerbahçe
Marseille
2
Goals scored
2
3
Attempts on target
6
2
Attempts off target
7
2
Corners
4
2
Offsides
3
11
Fouls committed
9
1
Yellow cards
3
0
Red Cards
0



STANDINGS



MAÇIN ÖZETİ

AYKUT KOCAMAN BASIN TOPLANTISI



Kalecimiz Volkan Demirel, Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın kazanılması gerekilen bir maç olduğunu belirterek, "İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Kazanmamız gereken bir maçtı" dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Kalecimiz Volkan Demirel, "Bu akşam zorlu bir maça çıktık. Sahamızın zemini bizi rahatsız ediyor, ancak bu tabi ki bahane değil. Çok sayıda pozisyon bulduk.  Ancak zaman zaman pozisyonlar da verdik, bu da maçı kazanma isteğimizden geliyor. Dışarıdaki ve basındaki baskıdan dolayı bir etki var. Ben daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Kazanmamız gereken bir maçtı. Gol atmak için pozisyon arıyorsanız, siz de pozisyon verirsiniz. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bugünkü oyunumuzun üstüne koyarak ilerlemek istiyoruz" açıklamalarını yaptı. 

Dünyanın en iyi 10 kalecisi içinde değerlendirilmesi hakkında da konuşan Volkan Demirel; "Benim için bu şekilde düşünen ve layık gören herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin iyi bir takım olduğunu, antrenörüyle, taraftarıyla ve oyuncularıyla her zaman bir bütün olduğunu da belirten Volkan Demirel; "Fenerbahçe takımı ne olursa olsun her zaman birlikte olmalıdır. Dışarıdaki etkenlerden etkilenmemeliyiz. Takımımıza güveniyoruz. Biz; taraftarımızla, hocamızla ve oyuncularla ne yaptığımızı biliyoruz. Marsilya maçında duran toptan, Galatasaray maçında penaltıdan, Moskova maçında da kornerden bir gol yedik ve o goller yenmeseydi şu an Fenerbahçe başka bir yerdeydi. Fenerbahçe iyi bir takımdır. Sadece takım olmaya ihtiyacımız var. Takım olma adına da işler yaptıkça çok daha iyi olacağız" şeklinde konuştu.